Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Το Κέντρο Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας «Καλλιρρόη Παρρέν» ανταποκρίθηκε και έδωσε το παρών σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε η ελληνική εταιρία γυναικών πανεπιστημιακών «ΕΛ.ΕΓΥ.Π» την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η Γυναίκα στο Δημόσιο Βίο»

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν σχέση με την απουσία των γυναικών στο δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα σε υπεύθυνες, ηγετικές θέσεις στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην οικονομία. Ποια είναι τα αίτια αυτών των φαινομένων. Ποιες είναι οι κοινωνικές δυνάμεις που κρατούν τις γυναίκες εκτός της συμμετοχής από το δημόσιο χώρο. Ποιες είναι οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανισότητες και πως μπορούμε να τις ενσωματώσουμε στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή.

Ομιλήτριες-Ομιλητές:Μαριέττα Γιαννάκου,Ευρωβουλευτής, ΝίκοςΑλιβιζάτος, Καθηγητής Νομ.Σχολ Πανεπιστημίου Αθηνών ,Μαρία Δαμανάκη Επίτροπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ζέττα Μακρή Γενική Γραμματέας Ισότητας.

Τα συγχαρητήριά μας ..καθώς και στην πρόεδρο της ΕΛ.ΕΓΥ.Π Στέλλα Βοσνιάδου Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Το Κέντρο Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας «Καλλιρρόη Παρρέν» ανταποκρίθηκε  και έδωσε το παρών  σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε  η ελληνική εταιρία γυναικών πανεπιστημιακών «ΕΛ.ΕΓΥ.Π» την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα 
 Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η Γυναίκα στο Δημόσιο Βίο» 
 Στην εκδήλωση  συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν σχέση με την απουσία των γυναικών στο δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα σε υπεύθυνες, ηγετικές θέσεις στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην οικονομία. Ποια είναι τα αίτια αυτών των φαινομένων. Ποιες είναι οι κοινωνικές δυνάμεις που κρατούν τις γυναίκες εκτός της συμμετοχής από το δημόσιο χώρο. Ποιες είναι οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανισότητες και πως μπορούμε να τις ενσωματώσουμε στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή. 
Ομιλήτριες-Ομιλητές:Μαριέττα Γιαννάκου,Ευρωβουλευτής, ΝίκοςΑλιβιζάτος, Καθηγητής Νομ.Σχολ Πανεπιστημίου Αθηνών  ,Μαρία Δαμανάκη Επίτροπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ζέττα Μακρή Γενική Γραμματέας Ισότητας.
Τα συγχαρητήριά μας ..καθώς και στην πρόεδρο της ΕΛ.ΕΓΥ.Π  Στέλλα Βοσνιάδου Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου